דג סול הוא אחד מהדגים הפחות מוערכים במחוזותינו, וחבל.
מדובר בדג שדורש מינימום עבודה - ומספק מכסימום תועלת.
בלי עצמות, ללא עור, וללא חלקים מיותרים - המתכון הבא מציג אחת מהאפשרויות הקלות ביותר להכנסת דג סול, שקטנים וגדולים יאהבו כאחד.
מרכיבים
• חבילה אחת של דג סול קפוא (כ 8 יחידות)
• 2 ביצים
• כוס קמח לבן
• חצי כוס שמן לטיגון
• 3 לימונים
• מעט פלפל לסן
• מעט מלח
• חצי כפית פפריקה חריפה
הוראות הכנה
• מפשירים את הדג, שוטפים ומנגבים היטב
• פורסים את הלימונים ומניחים פרוסות לימון בין הדגים
• מערבבים בצלחת עמוקה את התבלינים והקמח
• טורפים את הביצים בצלחת עמוקה אחרת
• טובלים כל אחת מחתיכות הדג בתערובת התבלינים והקמח
• טבלים את הדג המקומח בביצה
• מטגנים בשמן של כחצי ס"מ - קודם כשהצדשל העור כלפי מטה
• מניחים על מגבת נייר לספיגת שאריות השמן
• מגישים עם לימון ליד
בתיאבון!
/ // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / // // / / / / / /ה
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.